Belangrijke mededeling

Artikel 5 van 35

Verontrustende berichten

Tijdens onze vakantie ontvingen wij van onze thee leveranciers verontrustende berichten.

Door de ontwikkelingen rondom Covid19 en hierop volgende transportproblemen vanuit met name Azië, liggen er momenteel grote uitdagingen om voldoende grondstoffen beschikbaar te houden.

Hierbij wil ik jullie dan ook informeren over mogelijke vertraagde leveringen door tekorten op de theemarkt.

Er is een groot tekort aan containers en schepen en de laadruimte die beschikbaar is wordt volledig overboekt. Dit hebben jullie waarschijnlijk zelf ook al meegekregen uit het nieuws want de hele wereld economie heeft er momenteel mee te maken. Tevens worden havens in sommige gevallen compleet gesloten wanneer er nieuwe Covid19 gevallen worden geconstateerd.

Ten gevolge hiervan wordt veel thee en andere grondstoffen en producten later dan gepland of zelfs helemaal niet getransporteerd.

Ondanks de ruime voorraad grondstoffen die onze leveranciers altijd trachten aan te houden, verwachten zij dat er in de aankomende periode flinke tekorten zullen ontstaan.

Dit kan betekenen dat sommige theesoorten of melanges tijdelijk of langere tijd niet of minder leverbaar zullen zijn.

 

Niet grappig

Tevens heeft 1 van onze leveranciers per half november nieuwe prijsverhogingen ingezet. Dit zijn minimale tot zeer extreme verhogingen. Doordat wij een grote voorraad hebben kan ik onze tarieven op dit moment nog blijven handhaven. Echter zodra de huidige voorraad op is, zullen een aantal theeën waaronder bv de Japanse Sencha en de China Jasmijn een drastische prijswijziging ondergaan. 

Check dus jouw voorraad en hou rekening met de decembercadeaus, die je wilt bestellen. Wees op tijd. 

 

Ook goed nieuws

Het goede nieuws is, dat wij direct actie hebben ondernomen, enorm grote voorraden besteld en een opslag (met klimaatbeheersing) gehuurd om zowel levering als kwaliteit van de theeën te kunnen waarborgen.

 

Op dit moment zijn er dus al lange levertijden maar heb ik een redelijk grote voorraad. Ondanks dat kan het voorkomen dat er melanges tijdelijk niet voorradig zullen zijn. Bepaalde theeën zijn al lange tijd niet leverbaar. Hiervoor vragen we dus ook jouw begrip. 

 

 

© 2016 - 2024 Suez Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel