Mijn eigenwijze theegedachten

Artikel 34 van 35

30 mei 2016


Mijn hoofd loopt over van de theegedachten en ideeën. De eerste 4 maanden van 2016 waren fantastisch en de inspira-teas blijven stromen. Soms is het gewoon overweldigend. De wereld van thee wordt steeds groter voor mij. Ik bevind mij op een pad, waar het eind nog lang niet van in zicht is. Het voelt heel avontuurlijk en spannend en tegelijkertijd kan ik niet wachten met het eigen maken van deze wereld.

Ik word mij steeds meer bewust van die totaal andere wereld, die wij hier helemaal nog niet kennen en van het feit dat thee een fantastische delicatesse kan zijn. Ik wil alle informatie wel opzuigen als een spons en het weer uitknijpen en als olievlek doen verspreiden over de mensen die zich openstellen voor mijn wereld van thee.

Met een drukke week achter de rug en twee nog drukkere voor de boeg, heb ik vandaag letterlijk een tea break gehad op het eerste Dutch Fes-tea-val. Ik wilde er beroepsmatig naar toe en tegelijkertijd een vrije dag tea slurpen. En dat dan weer delen met één van mijn lieve vriendinnen. Want delen doe ik graag, ik hou ervan! Proeven, proeven, een Chinese theeceremonie bijwonen, workshops en weer proeven. Te veel om op 1 dag te volgen, keuzes maken en niet kunnen kiezen. Bijzondere theeën, de champagnes onder de theeën wel te verstaan, ‘huis tuin en keuken’ theeën. Welness thee of beter kruideninfusies en ondefinieerbare zakjes poeder waar je ‘chai’ van kunt maken. Te veel om op te noemen.

Bij die laatste trek ik overigens een heel groot vraagteken en een vies gezicht. Vooropgesteld dat smaken uiteraard verschillen. Ik koos voor een kruidige variant met kardemom. Ik rook de kardemom, maar proefde alleen maar suiker. Op het sample zakje wat nu naast mij ligt staat dat er 84% suiker in zit. 84%%%%. De meneer die mijn gezicht samen zag trekken van de zoetigheid, legde mij uit dat er suiker in chai hoort. Op deze manier drinken ze het in India. Nee meneer in India wordt er Chai gezet van Assam thee met melk, suiker en specerijen. Dat is een echte thee en geen oplosbare poeder met suiker. Suiker naar smaak is 1 van mijn ‘regels’. Maar er zijn geen regels in de wereld van thee en over smaak valt te twisten.

Overigens was de meneer wel aardig. Maar ik ben in mijn wereld van thee ook nog geen onaardige mensen tegengekomen. Dat kan ook niet anders, want wie de wereld van thee een beetje kent, weet met respect om te gaan met dat wat en wie met thee te maken heeft. De mensen in deze wereld willen hun passie delen, hun kennis en bovenal hun thee. En of het nou jouw smaak is of niet, een beetje eerbied is altijd op zijn plaats.

Thee schenkt warmte

Mijn rondreis door de wereld van thee is nog maar net begonnen en één ding kan ik met zekerheid zeggen: Where there is tea, there are friends!  Want thee brengt mensen bij elkaar en thee schenkt warmte!

Lots of tealove,

Miss Suez 

 

© 2016 - 2024 Suez Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel