Loslaten

Artikel 14 van 35

De mensen die mij kennen, weten hoe perfectionistisch ik ben. Vanaf de geboorte van Suez Thee heb ik ieder besluit, ieder idee, iedere keuze zelf gemaakt. Alles wat er gedaan moest worden deed ik zelf. Soms met hulp van mijn man en een enkele vriendin maar alles gebeurde onder mijn toeziend oog. Tenslotte ben ik ook Miss Suez.

Toen ik 3 jaar geleden letterlijk uitgeschakeld werd moest ik dingen uit handen geven. Loslaten. Terwijl ik half buiten bewustzijn op de SEH lag, gingen mijn gedachten uit naar de bestellingen die verwerkt moesten worden. Gelukkig konden Eric en mijn vriendinnen het van mij over nemen maar nog steeds onder mijn instructies en toeziend oog. Wat vond ik het lastig om los te laten maar wat was ik blij met hun hulp. 

Ook al is Suez Thee enorm aan het groeien, we zijn (nog) te klein om buitenshuis te gaan en dat betekent ook dat er geen mogelijkheid is om personeel aan te nemen of stagiaires. Dus met de toenemende drukte van afgelopen jaar voelde ik me weer gezegend met de hulp van man en vriendinnen. 

Inmiddels is het zo druk geworden dat ik het echt (fysiek) niet meer alleen kan. En wat vind ik dat moeilijk. Zo moeilijk dat ik er weken geleden zelfs een hele nacht echt wakker van heb geleden. Het zweet brak me uit en ik had ondernemersangst. Iets wat me in 7 jaar nog niet was overkomen. Heel hard gewerkt om te komen waar ik nu sta, moest ik dan nu de handdoek in de ring gooien? 

Diezelfde dag had ik een kennismaking bij winkel/lunchroom BIJ MOEDERS in de Kosterij in Middenbeemster. De Kosterij is onderdeel van Breidablick, een instelling van de RaphaëlstichtingIk was benaderd om Boerenlogische partner van BIJ MOEDERS te worden, echter had ik geen idee nog hoe ik het zou gaan doen, nog een wederverkoper erbij. 

Nancy Bakker vertelde mij dat Bij Moeders een sociale onderneming is en dat er mensen werken met een verstandelijke of lichamelijke beperking naast mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt, waarvoor ze nauw samenwerkt met hun partner Breidablick. 

Tijdens ons gesprek werd mij duidelijk dat ons contact een cadeautje uit het heelal is wat mij werd aangeboden nadat ik die nacht ervoor mijn zoekvraag het heelal in had geworpen. 

Nancy en haar medewerkers gaan nl niet alleen onze thee verkopen maar zij gaan ons ook helpen met het labelen en het vullen van een groot deel van de zakjes. Uiteraard alles volgens de (corona)voorwaarden en hygiëne voorschriften van de haccp. 

Als ik dan los moet laten dan is nu het moment daar en ik denk dat er geen mooiere gelegenheid is waar ik dat beter zou kunnen doen als bij de medewerkers van de Kosterij. Zij worden blij van Suez Thee en ze maken mij blij met hun hulp. 

 

Breidablick is een woon- en werkgemeenschap voor mensen met een verstandelijke beperking, waaronder mensen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Er wordt ook verpleeghuiszorg geboden, evenals begeleiding aan jongvolwassenen die zelfstandig wonen.

 

 

© 2016 - 2024 Suez Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel