Help jezelf de winter door

Artikel 2 van 35

We gebruiken allemaal wel kruiden en specerijen als smaakmaker in de keuken. Maar wist jij dat kruiden heel gezond zijn en jouw immuunsysteem op een positieve manier kunnen beïnvloeden? 

 

Naast dat we er mee koken, kun je er ook thee van maken.

 

Waar de een het een kruidentheetje noemt, zegt de ander infusion of tisane. Volgens de ‘regels’ mag je een kruidenmelange geen thee noemen, er zit immers geen theeblad in. Als nuchtere Hollanders doen we dat voor het gemak vaak wel.

Tisanes zijn een mengsel van kruiden, bloesems, specerijen of rooibos en zijn (in de meeste gevallen) van nature cafeïne- en looizuur vrij. Ideaal voor mensen die 's avonds geen cafeine willen drinken omdat ze anders niet kunnen slapen, zoals ikzelf. 

Tisanes staan bekend om hun heilzame werking. Ze kunnen namelijk een positieve invloed hebben op het immuunsysteem van de mens. Ze kunnen je als het ware de winter door helpen.

 

Niet alle kruiden/specerijen zijn goed voor iedereen.

Sommige melanges bevatten zoethout. Heb je bv. last van hoge bloeddruk dan wordt geadviseerd om een overmatig gebruik hiervan te vermijden.

 

Ik wil jullie kennis laten maken met een aantal van onze kruidentheeën:

 

De Ayur Vtaal en de Yoga Classic zijn mengsels van diverse specerijen en kunnen je een fit en vitaal gevoel geven. Ben je op zoek naar balans tussen kracht, uithoudingsvermogen, harmonie en ontspanning dan zijn deze melanges top.

 

Brandnetel is bv. rijk aan vitaminen en mineralen. Het zou geschikt zijn bij vermoeidheid, lusteloosheid en bij bloedarmoede, maar ook geschikt tegen hooikoorts en allergie. Ook reinigt de brandnetel het lichaam. Het bevat histamine, versnelt de spijsvertering, verzacht netelroos, reumatiek, jicht, gewrichtsontstekingen en oedeem. Het verbetert de doorbloeding. Naast ijzer bevat brandnetel ook calcium en silicium en de thee is ook geschikt bij broze nagels en osteoporose. Ook wordt er wel gezegd dat brandnetelthee de melkproductie op gang brengt wanneer men borstvoeding geeft. 

 

Gember lijkt ook veel gezonde eigenschappen te hebben. Zo schijnt gember een ontstekingsremmende werking te hebben en zou het bv. kunnen helpen tegen o.a. griep, verkoudheid, hoge bloeddruk, artritus, darmklachten, migraine en zwangerschapsmisselijkheid. Maar pas op want gember werkt ook bloedverdunnend.

 

Voor mensen die pure gember te sterk vinden, zijn er diverse melanges.

Onze Gember Kick en Healthy Twist zijn razend populair.

 

Als ik een tip mag geven voor een must have in jouw keukenkastje is het wel de Griekse Bergthee. In Griekenland is dit kruid een populair huismiddel tegen kwaaltjes zoals griep en verkoudheid maar ook bij hoest en maagproblemen. Het is een fijn drank voor de spijsvertering.

 

Een hele populaire bloesemmelange is de Sea of Blossoms. Een melange die bekend staat om haar kalmerende eigenschappen.

 

De Sleep Delight, Feng Shui en de Time to relax  ondersteunen de nachtrust en zorgen voor balans.

 

De laatste die ik hier wil meegeven is de HarmonieDeze kruiden melange geeft je weer kracht bij examenstress, nervositeit, depressies en bij het herstellen van griep. Het is rustgevend, ontsteking remmend, zuiverend en zit vol vitamines. 

 

Inmiddels is ons assortiment aan rijke kruidenmelanges gestaag gegroeid. Neem eens een kijkje onder het tabblad kruiden voor een compleet overzicht.

 

NB: Omdat de eigenschappen van de positieve werking van kruiden niet wetenschappelijk zijn bewezen kunnen we geen garantie geven hiervoor. Gelukkig wordt er wel al veel wetenschappelijk onderzoek gedaan maar raadpleeg bij twijfel altijd je arts.

 

Laatste update 11 januari '24

© 2016 - 2024 Suez Thee | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel